Till Riksförbundet
Gå till distrikt

Tillgänglighet

 

Tillgänglighet

Vi ser löpande över hur tillgängligheten fungerar och tar gärna emot feedback för att kunna göra vår bygdegård mer tillgänglig. Ta gärna kontakt med någon i styrelsen med dina tankar och synpunkter.

Parkering

Det finns parkering dels till höger om entrén samt på gaveln ner mot idrottsplatsen.

Entré

Entrén har några trappsteg upp från marknivån. Till höger on entrén finns en ramp för rullstol. Den automatiska dörröppnaren sitter på höger sida under fönstret. Uppmärkt parkering i direkt anslutning till rampen. Även på baksidan av bygdegården finns det en rullstolsramp men här saknas automatisk dörröppnare.

Tillgång till olika delar i bygdegården

I entréplanet finns hall, en stor sal och två mindre salar, kök samt toaletter. Trösklar saknas dock finns en låg tröskel mellan stora salen och de bägge mindre. Källaren disponeras av FBSK (ortens sportklubb) och här finns klubblokaler, förrådsutrymmen, omklädningsrum, gym, bastu, handikapptoaletter, tvättstuga mm. Inga trösklar. Dessutom finns det på andra våningen en mindre lägenhet men hit finns bara en brant trappa.

Toaletter

Innanför entrén finns en tillgänglighetsanpassad toalett enligt de gamla måtten medan toaletterna i källaren är enligt de nya.

Ljud och bild

Vår stora konferenslokal (med plats för 230 sittande gäster) har ett ljudsystem samt hörslinga. Vidare finns en ljusstark projektor på scenen. Våra mindre konferensrum har istället bildskärm utrustad med konferenskamera och ljudpuckar.